Arjan Bronkhorst (1972) is een Amsterdams fotograaf. Hij begon met fotografie reeds op vroege leeftijd. Na een aanvankelijke carrière in het bedrijfsleven besloot hij zich definitief te vestigen als professioneel fotograaf. Hij heeft inmiddels veel ervaring met architectuur- en interieurfotografie, in het bijzonder van erfgoedgebouwen en monumenten. Daarnaast is hij een veelgevraagd fotograaf voor karakteristieke portretten. In het verleden maakte hij diverse reisreportages voor (internationale) tijdschriften. Tot zijn klantengroep behoren uitgeverijen, overheden en bedrijfsleven. Zijn werk is gepubliceerd in meerdere boeken. Voor Museum Catharijneconvent en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed maakte hij het omvangrijke Kerkinterieurs in Nederlands met zijn fotografie van 100 Nederlandse kerken. In 2018 publiceerde Arjan het vuistdikke boek Weelde van de Eenvoud / Wealth of Sobriety, over de huizen en bewoners van Gerrit Rietveld.
Lees meer over Arjan Bronkhorst >>
Lees meer over Arjan Bronkhorst >>
Marc van den Eerenbeemt (1964) is redacteur van de Volkskrant. Hij schrijft regelmatig over architectuur en erfgoed, was chef van het katern Wonen en eerder verslaggever wonen en bouwen bij de redactie Economie. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde hij Communicatiewetenschap. Ook was hij medewerker van NRC Handelsblad.
|
Koos de Wilt (1965) is jurist en kunsthistoricus. Hij is actief als schrijver, adviseur en uitgever over onderwerpen op het snijvlak van cultuur, media en bedrijfsleven. Op regelmatige basis publiceert hij in Het Financieele Dagblad. Hij is de auteur van o.a. Rembrandt Inc. en De kunst en het zakendoen. Ook was hij uitgever van Beelden van Amsterdam.
|
Met bijdragen van: Gabri van Tussenbroek, auteur van o.a. Amsterdam in 1597, en Eberhard van der Laan, wijlen burgemeester van Amsterdam.
Engelse vertaling: Sam Herman, Tibbon Translations
Ontwerp boek: Studio Berry Slok
Uitgave: Lectura Cultura
Engelse vertaling: Sam Herman, Tibbon Translations
Ontwerp boek: Studio Berry Slok
Uitgave: Lectura Cultura